Skip to main content
  1. Home
  2. Mycoprotein

Mycoprotein

Terveellinen proteiinin lähde

Quorn® haluaa auttaa sinua valmistamaan maukkaita aterioita. Visionamme on valmistaa herkullista proteiinia, joka on hyväksi sekä sinulle että ympäristölle. Siksi kaikkien Quorn-tuotteiden tehonlähteenä toimii mykoproteiini.

Mitä mykoproteiini on?

Mykoproteiini on korkealaatuinen proteiinin lähde, jossa on runsaasti kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa eikä lainkaan kolesterolia. Mykoproteiinin valmistus ei ala karjatilalta, vaan maaperässä kasvavasta luonnollisesta ja ravinnepitoisesta sienestä, joka tunnetaan nimellä Fusarium venenatum.

Mykoproteiinia tuotetaan käymisellä – samalla ikivanhalla prosessilla, jolla tehdään myös esimerkiksi leipää, olutta ja jogurttia. Koska mykoproteiinin tuotannossa käytetään 90 % vähemmän maata ja vettä kuin tiettyjen eläinproteiinien tuotannossa[1], se on erinomainen esimerkki kestävämmästä, ravitsevammasta proteiinin lähteestä maailman kasvavalle väestölle.

Tiedonlähteet: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Lisätietoja Quornin valmistuksesta

Katso video oppiaksesi lisää mykoproteiinista ja Quornin valmistusprosessista, joka mahdollistaa maukkaat ja ympäristöystävälliset ateriat.

Katso tuotevalikoima

Mykoproteiinin ympäristöedut

Mykoproteiini on ainutlaatuinen ja ravitseva proteiini, joka on hyväksi planeetallemme.

Mykoproteiinin hiilijalanjälki on x10 pienempi kuin naudanlihalla jax4 pienempi kuin kananlihalla†[1]

Mykoproteiininvesijalanjälki on x20 pienempi kuin naudanlihalla jax6 pienempi kuin kananlihalla†[1]

Carbon Trust on sertifioinut mykoproteiinin hiilijalanjäljen vuodesta 2012 ja mykoproteiini on näin ollen ensimmäinen lihaton proteiinin lähde, jonka hiilijalanjälki on arvioitu puolueettomasti.[1]

Kuinka mykoproteiinia käytetään Quornissa?

Mykoproteiini on uskomattoman monikäyttöistä ja sitä käytetään kaikissa Quorn-tuotteissa tuomaan mahtavaa makua ja suutuntumaa. Sivustoamme selaamalla löydät herkullisia tuotteet ja reseptit nautinnollisiin ruokailuhetkiin.

Lisätietoa mykoproteiinista löydät osoitteesta www.quornnutrition.com