Chipotle-burrito Quorn Rouheesta, bataatista ja mustapavuista

Anna illalliselle makua tämän tuoreen ja mausteisen meksikolaishenkisen reseptin avulla. Quorn Rouheesta, bataatista ja mustapavuista syntyvä burrito on helppo ja maukas annos. Voit tehdä siitä myös helposti tulisemman lisäämällä enemmän chipotlea!

Annosmäärä 4

65 mins

A Challenge

845 kcal
(Per Annos)

28.4g rasvaa

Ainekset

Chili:

  • 1 pakkaus Quorn Rouhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 hopeasipuli hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl savupaprikaa
  • 2 tl chipotle-tahnaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g mustapapuja säilykkeenä, valutettuna
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Bataatti:

  • 1 bataatti kuorittuna ja paloiteltuna 2,5 cm kokoisiksi paloiksi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chipotle-hiutaleita
  • 1 tl savupaprikaa

Salsa:

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • ¼ punasipuli hienonnettuna
  • ½ suuri punainen chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
  • 1 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Tarjoiluun:

  • 4 suurta kokojyvätortillaa
  • 200 g pitkäjyväistä riisiä keitettynä
  • Tuoretta korianteria silputtuna
  • Jäävuorisalaattia
  • Avokadoa siivuina
  • Juustoraastetta
  • Ranskankermaa

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilmalla 160 asteeseen). Laita bataattikuutiot uunipellille ja levitä päälle oliiviöljyä, savupaprikaa ja chipotle-hiutaleita. Laita uunin keskiosaan ja paista 20 minuutin ajan. Valmista sillä aikaa chili.
  2. Ota syvä paistinpannu, laita se keskilämmölle ja lisää öljy. Kun öljy on kuumaa, lisää sipulit ja paista 2–3 minuuttia. Lisää valkosipuli, kumina, korianteri, savupaprika ja chipotle ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja Quorn Rouhe. Paista 10 minuuttia. Ota sillä aikaa bataatti pois uunista. Lisää mustapavut ja paistetut bataatit chilin sekaan ja paista vielä 5 minuuttia ennen pannun ottamista pois levyltä.
  3. Valmista salsa sekoittmalla aineet kulhossa ja laita kulho sivuun.
  4. Valmista burritot lämmittämällä neljää suurta kokojyvätortillaa grillissä tai kuivalla paistinpannulla. Kun ne ovat lämmenneet, aseta ne tasaiselle alustalle ja jaa riisi, korianteri, chili, salsa, salaatti, avokado, juustoraaste ja ranskankerma niiden päälle. Taita burrito kääntämällä sen vastakkaiset puolet keskelle, pyöritä burrito tiukalle rullalle ja aseta sauma alaspäin. Leikkaa kahtia ja tarjoile.
  5. Reseptistä tulee neljä annosta, 1 burrito per annos.