Skip to main content

Grillatut Teriyaki-Quorn-fileet ja Ananas-Buddhakulho

A bowl filled a salad of quinoa, lettuce, red cabbage, red pepper, carrot, spring onion, edamame, cucumber, and radish, topped with two skewers of grilled Quorn Fillet pieces and pineapple and coriander, chilli, sesame seeds, peanuts, and wedges of lime.

Raikas ja terveellinen vaihtoehto kesäruoille löytyy maukkaasta itämaisvaikutteisesta buddhakulhostamme. Se on omiaan grilliin, mutta sopii myös pannulla kypsennettäväksi.

Annosmäärä 4

40 mins

Jonkin verran vaivaa

280 kcal
(Per Annos)

8.9g rasvaa

20 g kuitu
(Per Annos)

A bag of Quorn Fillets showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Reseptissä käytetty Quorn Fileet

GLUTEENITON

RUNSAASTI PROTEIINIA

EI SOIJAA

Ainekset

Vartaat:

  • 1 pkt Quorn Fileet, sulatettuna
  • 2 ananasviipaletta, tuoreena tai purkista

Teriyaki-marinadi:

  • 150ml vettä
  • 3 rkl Tamari-soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl Mirin-viinietikkaa
  • ½ rkl vaahterasiirappia
  • ½ rkl Arrowfoot-jauhetta
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä, raastettuna
  • ¼ tl mustapippuria

Salaatti:

  • 1 pkt esikeitettyä kvinoaa
  • 80g romainesalaattia, revittynä
  • 50g punakaalia, revittynä
  • ½ paprikaa, hienoksi viipaloituna
  • 1 porkkana, raastettuna
  • 2 kevätsipulia, hienoksi viipaloituna

Koristeet:

  • 80g keitettyjä edamamepapuja
  • 1/2 kurkkua, ohueksi viipaloituna
  • 4 retiisiä, hienoksi viipaloituna
  • 5g tuoretta korianteria, hienoksi silputtuna
  • 1 punainen chili, hienoksi silputtuna
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl maapähkinärouhetta
  • 4 limettiviipaletta

Valmistusohje

  1. Valmistaaksesi vartaat, aseta Quorn-fileet ja ananassiivut valmiiksi liuotettuihin puisiin varrastikkuihin. Jätä sivummalle odottamaan.
  2. Teriyaki-marinadia varten pistä kaikki ainekset pieneen paistinpannuun ja paista miedolla lämmöllä. Sekoita hyvin keskenään kunnes kastike sakenee. Sivele kolme neljäsosaa kastikkeesta vartaisiin.
  3. Aseta vartaat kuumaan kaasu- tai hiiligrilliin ja paista niitä 12-15 minuutin ajan välillä käännellen, niin että ne kypsyvät tasaisesti. Kun vartaat ovat kypsiä, irrota fileet ja ananas vartaista. Viipaloi fileet poikittain ja pilko ananassiivut. Jätä sivummalle odottamaan.
  4. Salaattia varten sekoita kvinoa, salaatinlehdet, punakaali, paprika, porkkana ja kevätsipuli suuressa kulhossa. Jaa salaatti neljään ruokakulhoon ja täytä ne buddhakulholle ominaisesti grillatuilla fileillä ja ananaksella, edamamepapuilla, kurkkusiivuilla ja retiisillä. Koristele korianterilla, punaisella chilillä, seesaminsiemenillä, maapähkinärouheella ja limettisiivuilla. Valuta kulhojen pinnalle loput teriyaki-marinadista.

RESEPTI-IDEOITA

Katso kaikki reseptit

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.