Katsu-curry Quorn Kuutioista

Suuta hiveleviä idän aromeja. Annoksessa on maukkaita Quorn Kuutioita tuoreiden porkkanoiden, sipulien, valkosipulin, kookosmaidon, yrttien ja mausteiden kanssa. Tarjoillaan kera limenkuoren, limemehun ja korianterin ja paakkuuntuvan riisin ja japanilaisten höysteiden kanssa. Hienostunut resepti-idea.

Annosmäärä 4

70 mins

A Little Effort

226 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 300 g Quorn Kuutiot
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
  • 5 kokonaista valkosipulinkynttä kuorittuna
  • ½ tl inkivääriä hienoksi pilkottuna
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 1½ rkl keskivahvaa curryjauhetta
  • ½ tl garam masalaa
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 200 ml kasvislientä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl limen kuorta ja mehua
  • 2 rkl korianteria pilkottuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna kookosöljy pannussa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja ruskista 2 minuuttia. Sekoita porkkanat mukaan ja hauduta hiljaisella teholla 15 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä ja jatka, kunnes ne pehmenevät ja alkavat karamellisoitua.
  2. Sekoita mukaan curryjauhe ja garam masala ja paista minuutin ajan. Kaada soijakastike, kasvisliemi, kookosmaito, hunaja ja laakerinlehti sekaan. Anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä ja anna hautua 20 minuutin ajan.
  3. Poista laakerinlehti ja soseuta kastike tasaiseksi. Laita sitten uudelleen levylle matalalle lämmölle.
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä keskilämmöllä ja paista Quorn Kuutioita siinä 8 minuuttia.
  5. Lisää paistetut Quorn Kuutiot kastikkeeseen limen kuoren, limemehun ja korianterin kanssa. Mausta makusi mukaan suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Tarjoile thaimaalaisen tahmariisin, japanilaisten suolakurkkujen ja salaatin kera.