Kotitekoiset myskikurpitsa-makkararullat

Tämän reseptin avulla valmistat helposti myskikurpitsa-makkararullia Quorn Rouheesta. Erinomaista naposteltavaa pikkujouluihin!

Annosmäärä 20

60 mins

A Challenge

253 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 300 g Quorn Rouhetta
  • 500 g myskikurpitsaa kuorittuna, siemenet poistettuna, suuriksi lohkoiksi leikattuna
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia hienonnettuina
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuina
  • 2 rkl kuivattua salviaa
  • Ripaus jauhettu neilikkaa
  • 50 g kovaa juustoa raasteena
  • 1 kananmuna
  • Jauhoja kaulimiseen
  • 2 pakettia lehtitaikinaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Asettele kurpitsalohkot tasaisesti uunivuokaan ja pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä ja chilihiutaleet. Mausta maun mukaan ja varmista, että kaikki lohkot ovat öljyn peittämiä. Paahda uunissa 35 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmennyt. Sekoita tehosekoittimessa 20 sekuntia.
  3. Samaan aikaan kun kurpitsat paistuvat uunissa, lämmitä 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista sipuleita noin 7 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli, salvia ja neilikka ja jatka kypsentämistä 3 minuuttia. Aseta seos sitten syrjään.
  4. Sekoita kurpitsa, Quorn Rouhe, parmesaani ja sipuliseos. Sekoita joukkoon puolet kananmunasta.
  5. Ripottele työpöydälle jauhoja. Kauli sitten lehtitaikina suorakaiteen muotoon (20 cm x 45 cm), noin puolen senttimetrin paksuiseksi, ja leikkaa se puoliksi.
  6. Voitele molemmat taikinalevyn puolet kananmunalla. Asettele täyte taikinan keskelle ja asettele toinen taikinalevypala seoksen päälle. Painele reunat kiinni sormin tai haarukan avulla.
  7. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

VINKKI: tarjoile karpalohillon tai maukkaan sipulikastikkeen kanssa.

Tarjoiluehdotus: Tämä resepti toimii myös pääruokana, kun taittelet rullan kääröksi tai pitkoksi ja paistat 30 minuuttia.