Quorn Rouhe ja kesäkurpitsalasagne

Herkullinen Quorn Rouheesta tehty lasagne tuo Italian houkuttelevat maut luoksesi. Reseptissä tuore selleri, sipuli ja valkosipuli ovat juuri täydelliseksi paistettuina taivaallisessa pesto- ja tomaattikastikkeessa. Seassa on Quorn Rouhetta ja kerroksittain hiiligrillattuja kesäkurpitsan siivuja ja ricottaa sekä koristeena kirsikkatomaatteja. Uunissa paistettu annos on taideteos.

Annosmäärä 4

45 mins

A Little Effort

385 kcal
(Per Annos)

Gluteeniton

Ainekset

  • 300 g Quorn Rouhetta
  • 2 suurta kesäkurpitsaa ohuina siivuina pitkittäin leikattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 sellerinvartta hienoina kuutioina
  • 3 rkl punaista pestoa
  • 1 kasviliemikuutio liuotettuna desilitraan kuumaa vettä
  • 400 g tomaattisosetta
  • 3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • Suolaa ja juuri jauhettua mustapippuria maun mukaan
  • Päällysteen ainekset
  • 250 g ricotta-juustoa
  • 60 ml vähärasvaista crème fraîchea
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 6 kirsikkatomaattia puolitettuna (halutessasi)
  • 30 g vegetaarista kovaa juustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy pannussa keskilämmöllä ja paista sipulia kevyesti 4–5 minuuttia, kunnes se alkaa pehmentyä. Sekoita usein. Lisää valkosipuli ja selleri ja paista vielä 2 minuuttia.
  2. Lisää punainen pesto, kasvisliemi ja tomaattisose. Anna kiehahtaa, peitä ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää sitten Quorn Rouhe. Peitä ja anna hautua vielä 2 minuuttia. Sekoita basilika ja oregano mukaan. Mausta maun mukaan suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
  3. Lämmitä grillipannu kovalla lämmöllä ja grillaa kesäkurpitsan siivuja 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Sekoita ricotta, crème fraîche, muskottipähkinä, suola, pippuri ja puolet kovasta juustosta kulhossa.
  5. Asettele kerros grillattuja kesäkurpitsan siivuja uuninkestävään astiaan. Peitä ne Quorn Rouheseoksella. Laita sen jälkeen toinen kerros kesäkurpitsan siivuja päälle. Ripottele päälle ricotta-päällystettä, koristele kirsikkatomaateilla, mustapippurilla ja lopulla juustolla.
  6. Paista uunissa 200 °C lämmössä 20 minuuttia.