Raikas ja Tulinen Quorn-Burgeri

Kokoa siitä korkea herkullisiin kesäjuhliin! Kaksikerroksiset burgerit on täytetty cheddarjuustosiivuilla, tuoreella jalapenolla ja valkosipulimajoneesilla. Aidon makuelämyksen kruunaavat kotitekoiset sipulirenkaat.

Annosmäärä 2

50 mins

Easy

980 kcal
(Per Annos)

53.4g rasvaa

Ainekset

Burgerit:

  • 1 pkt Quorn Pihvi
  • 4 savustettua cheddarjuustosiivua
  • 2 halkaistua briossisämpylää
  • 10 g rucolaa
  • 1 viipaloitu pihvitomaatti
  • ½ tuoretta jalapenoa, ohueksi viipaloituna
  • 1 rkl Sriracha-kastiketta

Valkosipulimajoneesi:

  • 1 pieni valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • 35 g majoneesia
  • 1 rkl ruohosipulia, hienonnettuna

Sipulirenkaat:

  • 1 iso sipuli leikattuna keskeltä 1-2cm mittaisiksi viipaleiksi, renkaat eroteltuina, kuorittuina ja niiden päät leikattuina
  • 150 g itsenostattavaa vehnäjauhoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 190 ml hiilihapollista kivennäisvettä
  • 1 litra kasviöljyä paistamiseen

Kaalisalaatti:

  • 40 g punakaalia, revittynä
  • 30 g keräkaalia, revittynä
  • 1 porkkana, kuorittuna ja raastettuna
  • 5 g tuoretta korianteria, hienoksi silputtuna
  • 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 rkl limettimehua
  • 1 rkl Sriracha-kastiketta

Valmistusohje

  1. Kaalisalaattia varten pistä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Peitä kulho ja jätä se jääkaappiin odottamaan.
  2. Valkosipulimajooneesia varten pistä silputtu valkosipuli leikkuulaudalle ja ripottele päälle suola. Haarukkaa käyttäen painele valkosipuli tahnamaiseksi. Pistä valkosipuli pieneen kulhoon majoneesin ja silputun ruohosipulin kanssa, sekoita kunnes seos on tasainen. Peitä kulho ja jätä se jääkaappiin odottamaan.
  3. Sipulirenkaita varten kaada riittävästi öljyä peittämään noin kolmasosa suuresta paksupohjaisesta kattilasta, kuumenna öljy 180 asteeseen (digitaalisella lämpömittarilla mitattuna). Pistä jauhot, suola ja pippuri matalaan kulhoon ja sekoita, lisää joukkoon hiilihapollinen kivennäisvesi ja vatkaa, kunnes seos on tasainen. Kasta sipulirenkaat seokseen muutama kerrallaan niin, että ne kuorruttuvat tasaisesti. Upota varovasti 4-5 sipulirengasta pannuun kerrallaan ja paista niitä 2-3 minuuttia tai kunnes väri on kultainen. Poista sipulirenkaat kuumasta öljystä ja kuivata pyyhkeen päällä. Toista prosessi, kunnes kaikki sipulirenkaat on paistettu. Varaa 4 sipulirengasta burgereille ja jätä loput sivuun odottamaan.
  4. Burgereita varten aseta Quorn-pihvit kuumaan kaasu- tai hiiligrilliin. Paista 5 minuuttia molemmin puolin. Viimeisen minuutin aikana aseta jokaisen pihvin päälle juustosiivu ja siirrä sämpylänpuolikkaat grillille leikkuupuoli alaspäin kevyesti paahtumaan.
  5. Ota pois grillistä ja valmistaudu kokoamaan burgerisi. Aseta sämpylänpuolikkaiden pohjat lautasille tai leikkuulaudoille. Levitä valkosipulimajoneesi sämpylöiden päälle, lisää rucola, kaksi juuston peittämää Quorn-pihviä, tomaattisuikaleet, sipulirenkaat, hienonnetut jalapenot, kaalisalaatti ja lisää loraus Sriracha-kastiketta. Tarjoile burgerit jäljelle jääneiden sipulirenkaiden kanssa.