Spagetti bolognese -kupit Quorn-rouheesta

Tee perheen suosikkispagetista lapsille sopivia, suupalan kokoisia annoksia.

Annosmäärä 12

50 mins

A Little Effort

97 kcal
(Per Annos)

2.6g rasvaa

Ainekset

  • 175 g Quorn Rouhe
  • 1 rkl oliiviöljyä sekä hieman lisää voitelua varten
  • ½ sipuli hienoksi silputtuna
  • ½ selleri hienoksi silputtuna
  • ½ porkkana hienoksi silputtuna
  • ½ punainen paprika hienoksi silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 150 g spagettia
  • 5 rkl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 12-reikäinen muffinssipannu kevyesti öljyllä.
  2. Kaada öljy paistinpannuun ja laita matalalle lämmölle. Lisää sipuli, selleri, porkkana, paprika ja valkosipuli. Laita kansi pannun päälle ja paista 10 minuutin ajan välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää tomaattimurska, sekoita kastike hyvin ja anna hautua 5 minuuttia.
  3. Ota pannu pois levyltä ja sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää Quorn-rouhe pannuun ja kypsennä vielä 10 minuuttia.
  4. Kiehauta sillä aikaa keitinvesi. Kypsennä spagetti ohjeen mukaisesti, mutta ota se pois kaksi minuuttia ennen ohjeen aikaa, jotta se on al dente. Valuta ja huuhtele kylmän veden alla.
  5. Lisää spagetti pannulle ja sekoita hyvin. Pyöritä spagetista ja kastikkeesta palloja haarukkaa ja lusikkaa käyttäen. Siirrä pallot muffinssipannulle. Täytä kaikki muffinssikolot. Lisää jokaisen spagettikupin päälle juustoraastetta.
  6. Laita muffinssipannu uuniin ja paista 10 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.