Chia-Salsahampurilainen – Gluteeniton
Herkullinen gluteeniton hampurilainen Quorn Rouh ja tuoreella tomaattisalsalla.
Annosmäärä 4
25 mins
Jonkin verran vaivaa
Reseptissä käytetty Quorn Rouhe
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
EI SOIJAA
Ainekset
- 1 pakkaus Quorn Rouh
- 100 g kypsennettyjä linssejä
- 0,5 dl vettä
- 1 kananmuna
- 1 rkl psylliumkuorijauhetta
- 1 rkl pofiber-perunakuitua
- Suolaa ja pippuria
- Valinnainen 2 rkl BBQ-kastiketta
- 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
- Chia-salsa:
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 limen mehu
- 1–2 rkl sambal oelekia
- 3 rkl chiansiemeniä
- Suolaa
- Tarjoiluun:
- 50 g lehtikaalia
- 4 gluteenitonta hampurilaissämpylää
- Paloiteltua roomansalaattia
- Tomaatinviipaleita
- Sipulia siivuina
Valmistusohje
- Sekoita kaikki paitsi Quorn Rouhe tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä 5–10 minuuttia.
- Lisää Quorn Rouhe ja sekoita hyvin. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista pihvejä voissa tai öljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
- Salsa: Valuta neste tomaateista suodatinpussissa. Lisää loput ainesosat ja mausta makusi mukaan.
- Paista lehtikaali rapeaksi voissa tai öljyssä keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoaminen: Asettele sämpylän päälle salaattia, tomaattia, pihvi ja sipulia ja levitä päälle salsaa.