KAIKKI LÄHTEE HYVINVOINNISTASI
Välitämme aidosti siitä, mitä syöt. Ylipainoon liittyvät terveysongelmat ja ilmastonmuutos kuuluvat nykymaailman suurimpiin haasteisiin. On tosiasia, että ylenpalttinen lihankulutus ja lihan tehotuotanto pahentavat tilannetta merkittävästi. Haluamme puhua näistä ongelmista rehellisesti ja rohkaista ihmisiä vähentämään lihankulutustaan.
Ympäristövaikutustemme pienentäminen
Haluamme tuottaa proteiinia ajatuksella. Emme kasvata karjaa, vaan Quorn mykoproteiini kasvatukseen ja keräämiseen käytetään valtavia käymisastioita. Tämä menetelmä on ekologisempi valinta, koska se vähentää vedenkulutusta, kasvihuonepäästöjä ja maankäyttöä.
Quorn® on ensimmäinen maailmanlaajuinen lihan vaihtoehto, joka on saanut kolmannen osapuolen sertifioinnin hiilijalanjäljelleen. Voimme ylpeänä kertoa, että 60 % tuotteistamme on saanut hiilijalanjälkiverifikaation Carbon Trustilta.
90%
Quorn-rouheen hiilijalanjälki on yli 90% matalampi kuin naudanlihan†[1]
84%
Vuonna 2023 tuotantolaitostemme käyttämän energian hiilidioksidipäästöt laskivat 84% verrattuna vuoteen 2012[2]
Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 2. Nettohyötyraportti (2024)
Ympäristövastuun laskuri
Moni yllättyy siitä, miten paljon lihaton vaihtoehto voi säästää planeettaamme ja parantaa terveyttä. Kyse ei ole vain kaloreista ja tyydyttyneestä rasvasta, vaan myös hiilijalanjäljestäsi.†[1][2]
Jos kaksi henkeä valitsee lihattoman vaihtoehdon yhdellä aterialla, säästyy.
Hiilidioksidia yhtä paljon kuin 388 kattilallisen keittämisessä
Yhtä paljon kaloreita kuin 1 suklaakeksissä
Vettä 8 päivän henkilökohtaista käyttöä vastaava määrä
Ruokavaliosta rasvaa 2 teelusikallista voita vastaava määrä
Tiedonlähteet: † Kestävän kehityksen laskuri käyttää useiden eri lihaproteiinien ja lihattomien proteiinien tietoja, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. McCance and Widdowson (2019)
Nettohyötyraportti
Uusin Nettohyötyraportti on julkaistu. Tutustu mielenkiintoisiin innovaatioihin ja kehitykseen, joiden avulla Quorn vahvistaa kestävää kehitystä entisestään. Lue lisääKestävästi tuotettua palmuöljyä
Palmuöljy on joustava ja hyvä raaka-aine, koska sen valmistamiseen tarvitaan puolet vähemmän maata muihin öljyihin verrattuna. Joissain maailman kolkissa laittomat ja vastuuttomat palmuöljyn viljelyn käytännöt ovat kuitenkin johtaneet metsien tuhoutumiseen, konflikteihin ja ihmisoikeusongelmiin. Tämä ei saa jatkua.
Olemme jäseninä Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) -organisaatiossa ja tuemme sen toimintaa.
Vuodesta 2014 lähtien olemme käyttäneet vain sertifioitua ja kestävästi tuotettua palmuöljyä.
Maailman luonnonsäätiö (WWF) on luokitellut meidät ”suunnannäyttäjäksi” kestävän palmuöljyn käytössä.
Veden säästö
Veden puute on ongelma monissa paikoissa ympäri maailmaa. Ongelma kasvaa entisestään, kun maailman väestö lisääntyy.
7,8x suurempi
Naudanlihan vesijalanjälki on† on 7.8x suurempi kuin Quorn-rouheen†[1]
1,9x suurempi
Broilerin vesijalanjälki† on 1,9x suurempi kuin Quorn-kuutioiden†[1]
19%
Vuonna 2023 tuotantolaitostemme vedenkulutus‡ laski 19% verrattuna vuoteen 2012[2]
Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, ‡ Tuotantotonnia kohden, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. Quorn Foodsin ympäristövastuutoimien raportti 2023
NAUDALLE KYYTIÄ
Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]
Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. McCance and Widdowson (2019)