Harissalla maustettu lämmin kikhernepata Quorn Kuutioista
Tämä munakoisosta, paprikasta ja Quorn Kuutioista valmistettu pata saa potkua tulisesta harissatahnasta. Pirskota päälle kotitekoista tahinikastiketta ja tarjoile rapean leivän kanssa. Herkullinen talvi-illan lämmin ateria.
Annosmäärä 6
65 mins
Jonkin verran vaivaa
489 kcal
(Per Annos)
17.4g rasvaa
(Per Annos)
Reseptissä käytetty Quorn Kuutiot
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
VäHaN TYYDYTTYNYTTä RASVAA
Ainekset
Pata:
- 300 g Quorn Kuutiot
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 punainen paprika pilkottuna
- 2 pientä munakoisoa (650 g) 2 cm kuutioiksi pilkottuina
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
- ½ tl suolaa
- 4 tl harissatahnaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 250 ml paseerattua tomaattia
- 125 ml kasvislientä
- 400 g säilykekikherneitä huuhdottuina ja valutettuina
- 70 g fetaa murustettuna
- 35 g paahdettuja pinjansiemeniä
- 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Tahinikastike:
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl vettä
- Ripaus suolaa
- Rapeaa leipää tarjoiluun
Valmistusohje
Pata:
- Lämmitä öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, paprika, munakoiso, valkosipuli ja suola. Kypsennä noin 10 minuutin ajan tai kunnes ainekset alkavat pehmetä. Lisää joukkoon Quorn Kuutiot ja harissa. Kypsennä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen niin että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja kikherneet. Anna seoksen kiehahtaa ja jätä sitten miedolle lämmölle hautumaan 20–25 minuutin ajaksi tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kastike on paksuuntunut.
Tahinikastike:
- Sekoita keskenään tahini, sitruunamehu, vesi ja suola tasaiseksi kastikkeeksi.
Jaa tarjoiltavaksi valmis pata kuuteen kulhoon, pirskota päälle tahinikastiketta ja ripottele pinnalle feta, pinjansiemenet ja korianteri.
Vinkki: Voit tarjoilla padan myös lämpimän pitaleivän tai couscousin kanssa.