Kermainen kookos-myskikurpitsakeitto Quorn Kuutioilla
Tässä thai-vaikutteisessa keitossa maistuu sitruunaruoho, kookos ja inkivääri. Keitto sopii mainiosti lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi.
Annosmäärä 4
55 mins
Helppo
605 kcal
(Per Annos)
Reseptissä käytetty Quorn Kuutiot
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
VäHaN TYYDYTTYNYTTä RASVAA
Ainekset
- 250 g Quorn Kuutiot
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 keskikokoinen myskikurpitsa (700 g) kuorittuna, pilkottuna ja siemenet poistettuina
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunaruohoa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
- ½ tl sekä suolaa että pippuria
- 750 ml kasvislientä
- 4 tl soijakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- 400 ml kookosmaitoa
- 1 rkl limettimehua
- ½ limetin kuori
- 2 kafferilimetin lehteä
- 120 g paahdettuja maapähkinöitä
- ¼ kupillista tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 rkl sriracha-kastiketta
Valmistusohje
- Kuumenna öljy keskikokoisessa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää myskikurpitsa, sipuli, inkivääri, sitruunaruoho, valkosipuli, suola ja pippuri. Paista seosta pannulla 5–7 minuuttia kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Sekoita joukkoon kasvisliemi, soijakastike ja fariinisokeri. Kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon kookosmaito ja limettimehu ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää Quorn Kuutiot ja keitä vielä 12 minuuttia.
- Jaa keitto neljään kulhoon. Lisää pinnalle maapähkinät, korianteri ja sriracha-kastike.
Vinkki: voit korvata maapähkinät cashewpähkinöillä.