Pizzarullat
Lapset rakastavat näitä herkullisia pizzarullia, jotka sopivat lounaaksi, illalliseksi tai vaikka välipalaksi. Ne ovat upea alkupala myös aikuisille.
Annosmäärä 12
30 mins
Jonkin verran vaivaa
198 kcal
(Per Annos)
Reseptissä käytetty Quorn Rouhe
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
EI SOIJAA
Ainekset
-
150 g pakkaus Quorn Rouhe
-
½ rkl vegaanista worcesterkastiketta tai soijakastiketta
-
1 tl oreganoa
-
3 rkl tomaattisosetta
-
1 pallo vegaanista mozzarellaa, revittynä
-
10 g vegaanista emmentaljuustoa, raastettuna
-
Taikina
-
300 g vehnäjauhoja
-
5 g kuivahiivaa
-
1 tl suolaa
-
2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 240 asteeseen. Aloita taikinan tekeminen laittamalla jauhot isoon kulhoon. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja suola. Tee jauhoihin kuoppa ja kaada siihen 2 dl vettä sekä ruokalusikallinen oliiviöljyä. Sekoita puulastalla, kunnes saat aikaiseksi pehmeää ja kosteaa taikinaa. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa tasaiseksi noin viitisen minuuttia. Peitä taikina puhtaalla leivontaliinalla ja anna kohota lämpimässä 40–60 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada sillä välin öljyä paistinpannulle ja lisää Quorn-rouhe. Paista pari minuuttia ja lisää sitten joukkoon ruokalusikallinen tomaattisosetta, vegaaninen worcesterkastike (tai soijakastike) sekä oregano. Sekoita ja nosta pois liedeltä.
- Ota taikina pois kulhosta ja vaivaa hetki, jotta ylimääräiset ilmakuplat poistuvat. Kauli taikina noin senttimetrin paksuiseksi ja noin 25 x 20 senttimetrin kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle loput tomaattisoseesta. Kaada pinnalle Quorn-sekoitus pannulta ja painele sitä hieman, jotta se alkaa upota taikinaan. Ripottele päälle mozzarella ja emmentalraaste. Kääri taikina isoksi pötköksi ja leikkaa siitä noin kahden senttimetrin levyisiä rullia. Asettele rullat uunipellille ja anna niiden tekeytyä 10 minuuttia, jotta taikina kohoaa jälleen.
- Paista uunissa 10 minuuttia, peitä sitten rullat ja paista vielä 2–4 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa.