Quorn Rouhe ja kesäkurpitsalasagne
Herkullinen Quorn Rouheesta tehty lasagne tuo Italian houkuttelevat maut luoksesi. Reseptissä tuore selleri, sipuli ja valkosipuli ovat juuri täydelliseksi paistettuina taivaallisessa pesto- ja tomaattikastikkeessa. Seassa on Quorn Rouhetta ja kerroksittain hiiligrillattuja kesäkurpitsan siivuja ja ricottaa sekä koristeena kirsikkatomaatteja. Uunissa paistettu annos on taideteos.
Annosmäärä 4
45 mins
Jonkin verran vaivaa
385 kcal
(Per Annos)
Gluteeniton
Reseptissä käytetty Quorn Rouhe
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
EI SOIJAA
Ainekset
- 300 g Quorn Rouhetta
- 2 suurta kesäkurpitsaa ohuina siivuina pitkittäin leikattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 punasipuli hienoksi silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 sellerinvartta hienoina kuutioina
- 3 rkl punaista pestoa
- 1 kasviliemikuutio liuotettuna desilitraan kuumaa vettä
- 400 g tomaattisosetta
- 3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
- 1 tl kuivattua oreganoa
- Suolaa ja juuri jauhettua mustapippuria maun mukaan
- Päällysteen ainekset
- 250 g ricotta-juustoa
- 60 ml vähärasvaista crème fraîchea
- ¼ tl muskottipähkinää
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 6 kirsikkatomaattia puolitettuna (halutessasi)
- 30 g vegetaarista kovaa juustoa raastettuna
Valmistusohje
- Lämmitä öljy pannussa keskilämmöllä ja paista sipulia kevyesti 4–5 minuuttia, kunnes se alkaa pehmentyä. Sekoita usein. Lisää valkosipuli ja selleri ja paista vielä 2 minuuttia.
- Lisää punainen pesto, kasvisliemi ja tomaattisose. Anna kiehahtaa, peitä ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää sitten Quorn Rouhe. Peitä ja anna hautua vielä 2 minuuttia. Sekoita basilika ja oregano mukaan. Mausta maun mukaan suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
- Lämmitä grillipannu kovalla lämmöllä ja grillaa kesäkurpitsan siivuja 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Sekoita ricotta, crème fraîche, muskottipähkinä, suola, pippuri ja puolet kovasta juustosta kulhossa.
- Asettele kerros grillattuja kesäkurpitsan siivuja uuninkestävään astiaan. Peitä ne Quorn Rouheseoksella. Laita sen jälkeen toinen kerros kesäkurpitsan siivuja päälle. Ripottele päälle ricotta-päällystettä, koristele kirsikkatomaateilla, mustapippurilla ja lopulla juustolla.
- Paista uunissa 200 °C lämmössä 20 minuuttia.